Рой дронів привітав шотландців з Новим роком

Жителі Шотландії стали свідками приголомшливого новорічного шоу, яке показали дрони

За кілька днів до Нового року компанія Celestial приготувала оригінальний подарунок для жителів шотландської столиці. Відразу 150 дронів зі світлодіодними лампами, ширяючи над містом, продемонстрували різні зображення, складені з вогників, а довірили виконання елементів святкової програми штучному інтелекту.

Fare Well, шоу з трьох частин, розповідає про дрони, що рухаються зі швидкістю 25 миль на годину на висоті до 500 футів (150 м) і формують зображення, включаючи танцюючого оленя. Їх знімали в Шотландському нагір'ї і над Едінбургом. Актори Девід Теннант, Шівон Редмонд і Лорн Макфадьен коментували те, що відбувається.

Celestial використовувала програмне забезпечення штучного інтелекту для постановки руху дронів і відстворення зображення шотландського ілюстратора Гері Уїлсона.

Джон Хопкінс, директор Celestial і директор Fare Well, сказав: "Для комісії Hogmanay ми об'єднали давню поезію з нашим передовим артистизмом, щоб представити подорож з минулого в більш яскраве, зелене і здорове майбутнє".

Як повідомляло видання "Коментарі", британська армія тестує нові дрони. Bug по вазі подібний до смартфона, має дальність дії 1,25 милі (2 км) і час автономної роботи 40 хвилин. Він може розвивати швидкість 80 км / год (22 м / с), передавати зображення назад на кілька пристроїв і справлятися з вітром в 35 вузлів і поривами до 45 вузлів, що, за даними BAE, зробило його єдиним нано-БПЛА, який подолав сувору погоду під час спеціального заходу Army Warfighting Experiment (AWE) у Великій Британії.