Головна Новини HI-tech технології Прем'єр-міністр Індії став жертвою потужної кібератаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр-міністр Індії став жертвою потужної кібератаки

Кібератака на прем'єр-міністра Індії сталася за два місяці після злому десятків акаунтів знаменитостей в Twitter

3 вересня 2020, 12:14
Поділіться публікацією:

Twitter повідомив, що був зламаний акаунт особистого веб-сайту прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді. Про це повідомляє BBC.

Прем'єр-міністр Індії став жертвою потужної кібератаки

З акаунта була відправлена серія твітів з проханням до передплатників пожертвувати криптовалюту в фонд допомоги. Twitter повідомив, що знав про цю ситуацію і вжив заходів для захисту зламаного облікового запису. Це чергове гучне порушення безпеки Twitter після аналогічних атак в липні на кандидата в президенти США Джо Байдена і засновника Tesla Ілона Маска.

Обліковий запис з більш ніж 2,5 млн підписниками є офіційним акаунтом в Twitter для особистого сайту Моді. Його особистий акаунт в Twitter, на який цей інцидент не вплинув, має понад 61 мільйон підписників.

"Ми активно розслідуємо ситуацію. В цей час ми не знаємо, які додаткові облікові записи порушені", — повідомив BBC представник Twitter у своїй заяві через електронну пошту. Менш як два місяці тому Twitter повідомив, що 130 акаунтів, які належали знаменитостям, зазнали серйозної кібератаки. Але тільки "невелика частина" з цих 130 облікових записів потрапили під контроль зловмисників.

Порушення безпеки призвело до того, що акаунти Twitter, в тому числі Барака Обами, Ілона Маска, Каньє Уеста і Білла Гейтса, виявилися замішані в біткойн-шахрайстві, яке торкнулося мільйонів підписників. ФБР було залучено для розслідування. Попри те, що багатьом було очевидно, що це шахрайство, хакери отримали сотні переказів на суму понад 100 000 доларів.

Як повідомляло видання "Коментарі", Facebook і Twitter повідомили про ліквідацію мережі російських провокаторів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини