Працівники Google протестують проти співпраці з поліцією

Ініціативна група співробітників Google вимагає від керівництва компанії припинити продавати технології поліції

Ініціативна група з більш ніж 1666 співробітників Google вимагає від керівництва компанії припинити продавати свої технології органам правопорядку. Про це повідомив інформаційний портал TechCrunch.

Раніше, Google опублікував інформацію про те, як поліцейське управління Кларкстауна використовує G Suite для обміну інформацією і цифровими доказами. Крім того, Google також є партнером і донором фонду поліції Сієтлу, а його венчурний підрозділ GV інвестував в стартапи, які працюють над технологіями штучного інтелекту для поліції. У листі співробітники заявляють, що хочуть пишатися компанією, в якій вони працюють. Вони також хочуть, щоб Google публічно говорив про свої цінності, йдеться в листі.

У минулому співробітники Google змогли успішно чинити тиск на компанію, щоб вона відмовилася від контрактів. Після того, як співробітники звернулися до Google з проханням припинити роботу над Project Maven, Google вирішив не продовжувати контракт з Пентагоном на цей проект. Потім, в жовтні 2018 року, Google відмовився від участі в JEDI, великому контракті на хмарні обчислення для Пентагону.

Google - не єдина технологічна компанія, яка уклала договір з правоохоронними органами. Наприклад, Salesforce вже давно уклала контракт з митницею та прикордонною службою, незважаючи на протести працівників та інших активістів.

Але є і протилежні приклади. Раніше в цьому місяці IBM заявила, що більше не буде продавати свою технологію розпізнавання облич, яка стала інструментом контролю і масового спостереження. Між тим Microsoft недавно заявив, що не буде продавати технології розпізнавання облич поліції без федерального регулювання, а Amazon припинила використання поліцією технології розпізнавання облич протягом одного року.

Як повідомляло видання "Коментарі", Google почне перевіряти справжність зображень.