Постраждалі від збою сервісу Google отримають компенсацію

Через несподіваний збій користувачі були змушені підписуватися на платний сервіс Google One

В цьому році з сервісом Google Photo відбулися збої. Через низку серйозних помилок система невірно додавала завантажені відео і фотографії в місця в хмарі. Користувачам відправлялося повідомлення про те, що їх ліміти перевищені, і вони були змушені купувати платну підписку Google One або перейти на більш дорогий тариф. Тепер Google пообіцяла повернути гроші тим власникам iPhone, які зіткнувся з цією проблемою.

Помилку з Google Photo вже виправили. У компанії повідомили, що проблема торкнулася обмеженої кількості людей. Представники Google також запевнили, що всі завантаження залишилися в цілості. На даний момент команда Google пов'язується з клієнтами, які купили або оновили тариф Google One на iPhone і iPad через те, що побачили повідомлення про переповнене сховище. Компанія вже пообіцяла повернути кошти за підписку Google One в період, коли спостерігалася помилка.

Також повідомляється, що проблема не торкнулася користувачів Android.

Як повідомляло раніше видання "Коментарі", Google продовжить час служби оновлень безпеки Android. В майбутньому телефони Android будуть підтримувати до чотирьох нових версій ОС завдяки співпраці між Google і Qualcomm. Згідно з повідомленням в блозі інженерів Google, все нові мобільні платформи з чіпом Qualcomm отримають чотири оновлення версії ОС і чотири роки оновлень безпеки.

Крім того, видання "Коментарі" розповіло, що російський суд оштрафував Google на 3 млн рублів. Суд в Москві наклав штраф на Google за невиконання обов'язків оператора пошукової системи.