Популярний месенджер опинився під загрозою злому

Користувачів WhatsApp попередили про нову загрозу з боку хакерів

Користувачів месенджера WhatsApp попередили про нову схему, за допомогою якої хакери можуть отримати доступ до їх облікових записів. Як повідомляє видання Forbes, крадіжка профілів стала можливою завдяки прив'язці до телефону і використанню месенджером перевірки через SMS.

Вся справа в тому, що для входу на новий пристрій користувачі WhatsApp повинні ввести спеціальний код, який надсилається за допомогою SMS. Хакери користуються цим.

Код, який надійшов на телефон жертви, потрібно написати у власному WhatsApp. Якщо людина відправляє дані з SMS, зловмисники отримують доступ до його облікового запису. Крім того, деякі з них почали створювати облікові записи, за допомогою яких видавали себе за представників WhatsApp. Вони стверджували, що людині необхідно відправити дані, щоб увійти в обліковий запис саме через особисті повідомлення. В свою чергу, представники WhatsApp нагадали, що месенджер не просить користувачів відправляти кому-небудь особисту інформацію або коди підтвердження.

В кінці квітня WhatsApp представив нову функцію. Компанія вирішила збільшити максимальну кількість учасників групових дзвінків з чотирьох до восьми. Ця міра була прийнята у зв'язку з тим, що в умовах пандемії спілкування через месенджер стало вкрай популярним.

Як повідомляло видання "Коментарі", Facebook відмовився від розміщення реклами на WhatsApp.