Операційна система Huawei стане доступною для старих моделей смартфонів

Нове програмне забезпечення HarmonyOS 2.0 буде доступне на смартфонах в першому кварталі 2021 року

Минулого місяця на конференції розробників Huawei компанія офіційно представила HarmonyOS 2.0, а також заявила про свій намір використовувати нову версію власної операційної системи на смартфонах. Про це повідомляє видання Droid News.

Тепер в мережу просочився новий звіт про адаптацію HarmonyOS для смартфонів Huawei та Honor на базі чипсета. У ньому говориться, що Kirin 9000 буде першим, хто отримає вигоду від оновлення, яке містить майбутню лінійку Huawei Mate 40.

Після цього наступним в черзі, хто отримає нову операційну систему, стане Kirin 990 5G, який працює в серіях Huawei Mate 30, P40, Mate Xs, Nove 6 5G і Honor 30. Однак очікується, що не всі ці пристрої отримають оновлення.

У третьому пакеті оновлення HarmonyOS буде розгорнуте на пристроях, що працюють на Kirin 990 4G, Kirin 985 і деяких пристроях від Kirin 820 SoC. У четвертій партії всі інші пристрої на раніше згаданих чипсетах, а також на Kirin 980 отримають оновлення. Нарешті, телефони, оснащені Kirin 810 і Kirin 710, отримають нову версію операційної системи.

Примітно, що в списку немає пристроїв на базі чипсета Kirin 970, в який входять серії Huawei Mate 10, P20 і кілька інших пристроїв. Список, схоже, підтверджує, що оновлення також буде доступно для старіших моделей смартфонів.

Раніше компанія повідомляла, що планує випустити до грудня бета-версію HarmonyOS 2.0 виключно для розробників. Після перших тестів програмне забезпечення буде доступно для декількох смартфонів в першому кварталі 2021 року.

Як повідомляло видання "Коментарі", Huawei відкриє код доступу для HarmonyOS.