Неймовірно: У США презентували найсучасніший ударний бомбардувальник (ВІДЕО)

Особливий акцент при розробці було зроблено на дальності радіусу дії бомбардувальника, проте конкретні деталі щодо цього є засекреченою інформацією.

Нортроп Грумман B-21 "Рейдер" (Northrop Grumman B-21 Raider) - це перспективний американський стратегічний бомбардувальник нового покоління, що розробляється компанією Northrop Grumman у рамках програми Long Range Strike Bomber.

Передбачається, що літальний апарат, який створюється на основі передових технологій, буде наділений значним бомбовим навантаженням та малопомітністю. Відомо, що він може нести як звичайні боєприпаси, так і термоядерну зброю. Крім цього, повідомляється, що бомбардувальник зможе нести і проектовані та перспективні системи озброєння (таємна зброя, яка знаходиться на даний момент на етапі розробки), оскільки спочатку в основу проектування B-21 було закладено принципи "відкритої архітектури".

Особливий акцент при розробці було зроблено на дальності радіусу дії бомбардувальника, проте конкретні деталі щодо цього є засекреченою інформацією.

Для найсучаснішого бомбардувальника передбачена аеродинамічна схема "літюче крило", яка дозволяє істотно зменшити ефективну площу розсіювання і, як наслідок, знизити помітність радіолокації літального апарату. Перший політ інноваційного B-21 Raider очікується у 2023 році, а прийняття на озброєння у 2026-2027 роках.

ВПС США планують отримати не менше 149 одиниць B-21 "Рейдер" для заміни існуючого парку стратегічних бомбардувальників та розширення його під майбутні потреби.

Перший прототип найсучаснішого в світі бомбардувальника був показаний публіці на початку грудня 2022 року, перед одним з комлексів ВПС США у Каліфорнії.

Раніше "Коментарі" писали про те, що новий американський винищувач розбився під час посадки (ВІДЕО). На щастя, пілотові вдалося врятуватися - він швидко оцінив ситуацію, що склалася, і встиг катапультуватися. Інцидент стався на авіабазі Військово-морських сил США Форт-Уерт під час горизонтальної посадки винищувача. Причини аварії встановлюються. За цим фактом проводиться розслідування.

Читайте також: У 22-річного українця виявили автопарк вартістю понад $600 тисяч (ФОТО). Фотографії суперкарів, якими володіє молодий українець, облетіли багато соцмереж та журналістів вирішили дізнатися, звідки у хлопця гроші на такий значний автопарк.