Головна Новини HI-tech технології Невинний чоловік потрапив до в'язниці через помилку штучного інтелекту
commentss НОВИНИ Всі новини

Невинний чоловік потрапив до в'язниці через помилку штучного інтелекту

Суду знадобився рік, щоб виправити ситуацію і звільнити ні в чому не винну людину

30 грудня 2020, 16:32
Поділіться публікацією:

Поліція Нью-Джерсі знаходиться під вогнем критики після неправомірного звинувачення і арешту підозрюваного на підставі всього лише несправного програмного забезпечення для розпізнавання облич, яке з того часу заборонено на території штату.

Невинний чоловік потрапив до в'язниці через помилку штучного інтелекту

Чоловік потрапив до в'язниці через ШІ. Фото: Медиа Центр

Ніджер Паркс був здивований, дізнавшись в січні 2019 року, що у поліції міста Вудбрідж є ордер на його арешт через низку злочинів, включаючи крадіжку в магазині і напад при обтяжуючих обставинах. Паркс сказав NJ Advance Media, що ніколи не був у цьому місті, але коли він пішов до поліцейської дільниці, поліцейські негайно заарештували його.

Пізніше Паркс дізнався, що поліція упізнала його, використовуючи спірне програмне забезпечення розпізнавання обличчя ClearView. Як показала ця ситуація, надмірна залежність поліції від наглядових алгоритмів штучного інтелекту може привести до безпідставних звинувачень невинних людей у злочинах, які вони не скоювали.

Оскільки існує так багато проблем з точністю програмного забезпечення і способом отримання зображень з соціальних мереж, NJ Advance Media повідомила, що генеральний прокурор штату Нью-Джерсі Гурбір Гревал наказав поліцейським припинити використання цієї технології 24 січня 2020 року — майже через рік після арешту Паркса.

Маючи як доказ тільки збіг з розпізнаванням облич, поліція допитала Паркса в кімнатах без камер, протримала його у в'язниці десять днів і почала річний судовий процес, який знищив усі заощадження Паркса, поки суддя не визнав, що наявних даних недостатньо для засудження людини.

Паркс вже подав позов про громадянські права проти директора поліції та мера Вудбріджа, а також прокуратури округу Мидлсекс і окружної в'язниці.

Як повідомляло видання "Коментарі", штучний інтелект навчився грати в ігри, не знаючи правил.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини