Небезпечно для життя: Airbnb заборонить бронювання приміщень на Хеллоуїн

Обмеження введені через рік після того, як на орендованій квартирі стався інцидент зі стріляниною

Airbnb заборонить бронювання на одну ніч в США і Канаді під час Хеллоуїна. Платформа була стурбована тим, що під час свята нерухомість орендувалася для великих домашніх вечірок. Про це повідомляє BBC.

Представник компанії сказав, що дії були розроблені, щоб "допомогти захистити" суспільство від Covid. Гості та господарі, чиї бронювання були скасовані, отримають компенсацію, а служба підтримки Airbnb чергуватиме протягом вихідних для відповіді на скарги.

Компанія заявила, що також встановить більш суворі обмеження на бронювання на дві і три ночі, оскільки воно може створити підвищений ризик для вечірок. Також будуть "значно розширені" обмеження на бронювання в останню хвилину для гостей, які не мають позитивних відгуків на Airbnb. Якщо гості порушать правила, вони будуть виключені з онлайн-майданчику Airbnb або притягнуті до суду.

Дані заходи були вжиті через рік після смертоносної стрільби в орендованому приміщенні Airbnb в Орінду, Каліфорнія. Тоді п'ять людей загинули на несанкціонованій вечірці на честь Хеллоуїна. У свою чергу Airbnb заявила, що причиною обмежень була реакція на Covid-19. Компанія також запевнила, що хоче "внести свій вклад в захист здоров'я населення Північної Америки в цей конкретний момент".

Як повідомляло видання "Коментарі", Airbnb скорочує близько 25% співробітників через пандемію коронавируса.