Мільйони людей по всьому світу продовжують використовувати застарілий браузер

Названо браузери, які найбільш популярні серед користувачів

Відомий браузер Internet Explorer як і раніше має мільйони користувачів по всьому світу, не дивлячись на те, що Microsoft активно намагається відучити клієнтів від даного програмного забезпечення, як показали нові дані. Згідно з останніми даними NetMarketShare, 5,57% всіх користувачів як і раніше використовують знаменитий браузер Internet Explorer.

Microsoft старанно працює, підштовхуючи користувачів Windows 10 до переходу з Internet Explorer на Edge, оскільки компанія прагне надати клієнтам більш швидке і ефективне обслуговування.

В останні тижні компанія навіть зайшла так далеко, що автоматично перенаправила користувачів з Internet Explorer на Microsoft Edge. Коли користувач Internet Explorer відвідує несумісний сайт, а їх в даний час більше 1000, сторінка автоматично запускається в Microsoft Edge разом з повідомленням: "Цей веб-сайт не працює в Internet Explorer".

Microsoft підтвердила, що незабаром "вб'є" і Internet Explorer, і Edge Legacy, оскільки плани щодо поетапного припинення роботи були підведені до кінця.

З 13 листопада користувачі більше не зможуть входити в свої облікові записи Microsoft через Internet Explorer, Microsoft Teams припинить підтримку в кінці того ж місяця, а до 17-серпня 2021 року жоден додаток Microsoft 365 не буде сумісний з браузером.

Після закінчення цих крайніх термінів користувачі непідтримуваного веб-браузера зіткнуться з "погіршенням роботи"; нові функції Microsoft 365 будуть недоступні для відсталих, а існуючі веб-додатки будуть відключені.

Дані NetMarketShare також показали, що Microsoft Edge розширює свою присутність, випереджаючи інших конкурентів: Firefox тепер на 7,22%, а Safari - на 3,40%.

Як повідомляло видання "Коментарі", ігрова консоль Microsoft отримає доступ до популярного стрімінговому сервісу.