Компанія Facebook запускає новий цікавий додаток

Facebook запускає Forecast, додаток, який дозволить прогнозувати розвиток подій

Компанія Facebook запускає новий iOS-додаток Forecast, який дозволяє експертам формувати прогнози, а потім перевіряти їх точність. Запрошені експерти можуть запропонувати відповідь на питання і пояснити свої аргументи. Потім загал може проголосувати за те, які прогнози, на його думку, будуть більш імовірними. Чи означає це, що додаток набуде певної форми практичного керівництва, неясно.

Згідно з інформацією Facebook, перша ініціатива Forecast починається сьогодні, коли дослідники та вчені в галузі охорони здоров'я прогнозують наслідки пандемії коронавіруса. Проблема виникає, коли люди голосують за відповіді, оскільки процес зводить все до бінарного вибору. Це відчувається одночасно і відносно Facebook. Платформа часто публікує дезінформацію, а спекуляції з приводу серйозних проблем зі здоров'ям можуть лише зміцнити певні переконання. Тим не менш, схоже, що нинішні користувачі можуть публікувати запитання і прогнози на будь-яку тему.

Це дивний експеримент, і його мета залишається неясною. Якщо у когось є питання про важливий предмет чи подію, він може знайти інформацію з авторитетного джерела і потім спробувати знайти дані, що підтверджують інформацію. Прогноз, здається, спрощує цей процес - можливо, до відповідного рівня.

Як повідомляло видання "Коментарі", бразильський регулятор заборонив платіжний сервіс Facebook.