Головна Новини HI-tech технології Ізраїльські військові виростили пташеня за допомогою дрона
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїльські військові виростили пташеня за допомогою дрона

Використання дрона дозволило забезпечити пташеня повноцінним кормом

30 липня 2020, 18:01
Поділіться публікацією:








Орнітологи з Ізраїлю за допомогою військових використали дрон, аби нагодувати пташеня білоголового сипа, в якого померла мама. Це перший успішний досвід вигодовування птахів за допомогою безпілотника. Про це повідомляє Вголос з посиланням на ізраїльське видання Haaretz.

Ізраїльські військові виростили пташеня за допомогою дрона

Білоголові сипи – птахи родини Яструбових. Поширені в Південній Європі, Північній Африці, Південній і Середній Азії. Птахи великі: масою можуть сягати до 7 кілограмів, розміром – до 1,2 метра в довжину й 2,3-2,8 метра за розмахом крил.

На початку червня самка білоголового сипа, що влаштувала гніздо на одній зі скель на півдні Ізраїлю, померла, зіштовхнувшись із лінією електропередач. Пташеня, якому було кілька місяців, лишилося з одним батьком, але він сам не міг його прогодувати.

Тоді представники проєкту "Хижі птахи наживо", спрямованого на збереження популяції цих істот в Ізраїлі, придумали ідею доставити харч пташеняті за допомогою дрона. Безпілотник розробила компанія XTEND, а керували ним представники Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Пташеня підгодовували раз на кілька днів. Дрон підлітав до гнізда й скидував поживний корм, призначений для молодих яструбів. Пташеня не боялося приладу й охоче поїдало корм. На відео нижче, оприлюдненому проектом "Хижі птахи наживо", показано, як це відбувалося. Безпілотник у кадрі розмитий – вочевидь, на прохання ізраїльських військових.


Орнітолог ізраїльського Управління природоохоронних зон і парків Охад Хатзофе відзначає, що такий підхід дозволив забезпечити пташеня повноцінним кормом. А ще — виявився кращим за вилучення його з гнізда й підгодовування в неволі.

26 липня, через 136 днів після вилуплювання з яйця, пташеня білоголового сипа вперше самостійно злетіло. Тепер воно самостійно зможе здобувати собі їжу. Дослідники назвали свій експеримент успішним прикладом того, як можна зберігати популяцію хижих птахів.

Як повідомляло видання "Коментарі", дрон пройшов успішні випробування спільно з бойовим вертольотом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини