Інженери розробили молекулярний датчик для смартфонів

Комерційне використання молекулярних датчиків заплановано на четвертий квартал 2021 року

У фантастичних фільмах демонструється безліч гаджетів, здатних легко збирати та аналізувати певні показники людини. Не менш передову технологію готує німецька компанія: вона дозволить проводити повноцінний молекулярний аналіз за допомогою смартфона.

Смартфони з трікодерами не раз з'являлися на різних виставках, але всі вони були занадто великими. Але розробка німецької компанії Trinamix відрізняється від всіх аналогів розмірами: сенсор буде всередині телефону і буде не більше мікроскопічної камери.

Інфрачервоний спектроскопічний датчик заснований на технології Qualcomm AI Engine для обробки захоплених молекулярних даних. Це дозволить вирішити ряд проблем: від сканування тіла для отримання оптимального догляду за шкірою до рекомендацій по харчуванню, а також щодо виявлення підроблених тканин і будь-яких інших продуктів. Ключовою особливістю технології є її універсальність, оскільки для отримання нових функцій вам досить оновити прошивку. Додатково заявлена ​​можливість визначати склад різних пластиків, вимірювати рівень кофеїну і вологи в кавових зернах, а також процентний вміст білків, жирів і вуглеводів в їжі.

Розробка на сьогодні ще не завершена, і фінальна версія пристрою не готова до роботи. Комерційне використання заплановано на четвертий квартал 2021, але до цього виробники смартфонів повинні інтегрувати датчик у свої пристрої. Вартість мініатюрного трікодера поки що не оголошена.

Як повідомляло видання "Коментарі", стало відомо, які налаштування найбільш розряджають смартфон.