Головна Новини HI-tech технології Інженери розробили молекулярний датчик для смартфонів
commentss НОВИНИ Всі новини

Інженери розробили молекулярний датчик для смартфонів

Комерційне використання молекулярних датчиків заплановано на четвертий квартал 2021 року

15 грудня 2020, 16:34
Поділіться публікацією:

У фантастичних фільмах демонструється безліч гаджетів, здатних легко збирати та аналізувати певні показники людини. Не менш передову технологію готує німецька компанія: вона дозволить проводити повноцінний молекулярний аналіз за допомогою смартфона.

Інженери розробили молекулярний датчик для смартфонів

ФОТО: Droid News

Смартфони з трікодерами не раз з'являлися на різних виставках, але всі вони були занадто великими. Але розробка німецької компанії Trinamix відрізняється від всіх аналогів розмірами: сенсор буде всередині телефону і буде не більше мікроскопічної камери.

Інфрачервоний спектроскопічний датчик заснований на технології Qualcomm AI Engine для обробки захоплених молекулярних даних. Це дозволить вирішити ряд проблем: від сканування тіла для отримання оптимального догляду за шкірою до рекомендацій по харчуванню, а також щодо виявлення підроблених тканин і будь-яких інших продуктів. Ключовою особливістю технології є її універсальність, оскільки для отримання нових функцій вам досить оновити прошивку. Додатково заявлена ​​можливість визначати склад різних пластиків, вимірювати рівень кофеїну і вологи в кавових зернах, а також процентний вміст білків, жирів і вуглеводів в їжі.

Розробка на сьогодні ще не завершена, і фінальна версія пристрою не готова до роботи. Комерційне використання заплановано на четвертий квартал 2021, але до цього виробники смартфонів повинні інтегрувати датчик у свої пристрої. Вартість мініатюрного трікодера поки що не оголошена.

Як повідомляло видання "Коментарі", стало відомо, які налаштування найбільш розряджають смартфон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини