Intel готується представити нові процесори (ФОТО)

Intel представить гібридну архітектуру нового процесора до кінця року

Нещодавно Intel запропонувала високорівневий огляд прийдешніх процесорів Rocket Lake на основі архітектури Cypress Cove. Також очікується, що в кінці наступного року Intel представить гібридну архітектуру Alder Lake. Тепер, схоже, ми побачимо перші фотографії процесорів Rocket Lake і Alder Lake, які просочилися.

Фотографія передбачуваного процесора Rocket Lake була недавно опублікована Wing Tseung в Facebook. Цілком ймовірно, що процесор буде мати номенклатуру 11-й серії, наприклад Core i9-11900K. За заявою Intel, Rocket Lake буде використовувати до восьми ядер процесора Ice Lake (16 потоків) з бекпортом на 14 нм разом з Xe iGPU. Intel заявила, що Rocket Lake може запропонувати двозначні процентні поліпшення IPC, а також забезпечити підтримку PCIe Gen4.

У другій половині 2021 року з'явиться Intel Alder Lake - гібридна архітектура ЦП з комбінацією ядер Golden Cove (великі) і Gracemont (маленькі). ЦП Alder Lake має на 500 контактів більше (сокет LGA 1700), ніж Rocket Lake, і, таким чином, має висоту близько 45 мм в порівнянні з висотою 37,5 мм у частині LGA 1 200.


Наскільки нам відомо, топовий SKU Alder Lake (Core i9-12900K?) буде мати 16 ядер (8 8) і 24 потоку (тільки ядра Golden Cove підтримують гіперпоточність). Очікується, що Alder Lake також забезпечить підтримку оперативної пам'яті PCIe Gen5 і DDR5-4400.

Як повідомляло видання "Коментарі", Intel оновила логотип вперше з 2006 року.