Головна Новини HI-tech технології Хто без маски: Amazon допоможе відстежувати несвідомих співробітників
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто без маски: Amazon допоможе відстежувати несвідомих співробітників

Захисники конфіденційності стурбовані новою ініціативою Amazon

3 грудня 2020, 10:52
Поділіться публікацією:

Amazon планує продавати компаніям технологію, яка допоможе визначати, коли співробітники не носять маски для обличчя і не дистанціюються від оточуючих.

Хто без маски: Amazon допоможе відстежувати несвідомих співробітників

ФОТО: РИА Новости

Крім пандемії, технологію можна також використовувати для відстеження дотримання інших правил на робочому місці або для моніторингу населення — наприклад, для перевірки кількості покупців, що стоять в черзі в магазині.

Система містить дооснащення наявних камер відеоспостереження, які потім можуть використовуватися в готових додатках AI. Але прихильники конфіденційності висловили побоювання.

Дистанційна робота вже призвела до збільшення використання програмного забезпечення, яке перевіряє співробітників, але нове рішення Amazon орієнтоване на відстеження людей і продуктів на фабриках, в магазинах і інших традиційних робочих місцях.

Пристрій AWS Panorama підключається до камер з інтернет-протоколом (IP) — стандартного типу цифрових відеокамер, які використовуються величезною кількістю компаній на своїх сайтах. Він може автоматизувати завдання перевірки, такі як виявлення виробничих дефектів або відстеження переміщення штрих-кодів та етикеток. Але технологія також може застосовуватися і до людей.

Наприклад, в магазині роздрібної торгівлі система може підраховувати кількість клієнтів, відстежувати їх пересування і перевіряти довжину черг, як пропонує Amazon.

На заводі або іншому робочому місці ту ж технологію можна використовувати для спостереження за співробітниками, "щоб відразу ж отримувати повідомлення про будь-які потенційні проблеми або небезпечні ситуації, щоб ви могли прийняти превентивні заходи", — заявили в компанії.

Як повідомляло видання "Коментарі", Amazon вибачилася перед британцями за помилкове повідомлення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини