Хакери атакували велику фондову біржу

Фондова біржа Нової Зеландії на два дні припинила активну діяльність

Фондова біржа Нової Зеландії була недієздатною два дні поспіль через кібератаки. NZX заявила, що її система була повністю виведена з ладу у вівторок в результаті DDoS-атаки, яка координувалася з-за кордону. Про це повідомляє BBC.
Біржа заявила, що атака "вплинула на підключення до мережі NZX". Вона вирішила зупинити торгівлю на наявних ринках незадовго до 16:00 за місцевим часом. Торгівля вдруге зупинилася ненадовго в середу, але відновилася до кінця дня.
DDoS-атака - це відносно простий тип кібератаки, при якій великий масив комп'ютерів намагається одночасно підключитися до онлайн-сервісу, що перевищує його можливості. Хакери часто використовують пристрої, заражені шкідливим ПЗ, власники яких не знають, що вони є частиною атаки.
Така атака може спровокувати проблеми з веденням бізнесу у справжніх підприємців. Але це не означає, що був отриманий доступ до будь-якої фінансової або особистої інформації.
NZX заявила, що атака була здійснена "з офшору через постачальника послуг". Друга атака призвела до зупинки торгів на більшу частину робочого дня - з 11:24 до 15:00 за місцевим часом, повідомила біржа. Але, попри перерву, до моменту закриття торгів біржа росла, майже досягши історичного максимуму.
Новозеландська організація з кібербезпеки CertNZ в листопаді минулого року повідомила, що фінансові компанії часто отримують електронні листи з погрозами DDoS-атак, якщо не буде виплачений викуп. У листах стверджувалося, що їх адресантом є відома російська хакерська група Fancy Bear. Але CertNZ в той час сказала, що погроза ніколи не здійснювалася, за винятком 30-хвилинної атаки як тактики залякування.
Як повідомляло видання "Коментарі", хакери опублікували вкрадені у ФБР документи.