Головна Новини HI-tech технології Хакери атакували парламент Фінляндії: хто за цим стоїть
commentss НОВИНИ Всі новини

Хакери атакували парламент Фінляндії: хто за цим стоїть

Хакери зламали електронну пошту деяких фінських законодавців

28 грудня 2020, 16:22
Поділіться публікацією:

У понеділок влада заявила, що облікові записи електронної пошти, що належать деяким фінським законодавцям, були скомпрометовані під час кібератаки на парламент.

Хакери атакували парламент Фінляндії: хто за цим стоїть

ФОТО: Metro US

Ні спікер парламенту, ні Національне бюро розслідувань не повідомили жодних подробиць про те, яка інформація була втрачена, якщо така була, і коли стався напад, за винятком того, що це було восени.

"Це не випадковість. На даному етапі існує ймовірність того, що невідомі особи змогли отримати інформацію за допомогою злому або в інтересах іноземної держави, або на шкоду Фінляндії", — йдеться в заяві головного інспектора NBI Теро Муурмана.

У той час як Фінляндія стала свідком низки широкомасштабних атак типу "відмова в обслуговуванні" на державну ІТ-інфраструктуру за останні роки, коли веб-сайти були закриті на кілька годин, Муурман сказав, що це викликає велику стурбованість.

"Кібернетичний удар по парламенту — це серйозна атака на нашу демократію і фінське суспільство", — сказав спікер Ану Вехвілайнен в заяві.

Парламент заявив, що співпрацював з NBI в розслідуванні нападу.

Як повідомляло видання "Коментарі", хакери посилено атакують державні сайти. За останній час в Україні почастішали випадки кібератак. Тільки за минулий тиждень система захисту інтернет-простору заблокувала 24 спроби проникнути на сайт Офісу Президента України та Держспецзв'язку. Дану інформацію надала Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Всього система кіберзахисту держресурсів повідомила про 3 069 261 підозрілу подію. Сорок відсотків з цього числа — спроби викрадення державної інформації. Також кіберзлочинці намагаються отримати права адміністратора і права користувача сайту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини