Головна Новини HI-tech технології Google почне перевіряти справжність зображень
commentss НОВИНИ Всі новини

Google почне перевіряти справжність зображень

У пошуковій системі Google з'явиться ярлик "Перевірка фактів", який допоможе відрізнити справжні зображення від підробних

24 червня 2020, 13:34
Поділіться публікацією:

Компанія Google додає нову функцію у свою популярну пошукову систему. Тепер вона буде мати ярлик "Перевірка фактів" в результатах пошуку зображень, щоб перевірити візуальний контент. Функція почне діяти з сьогоднішнього дня.

Google почне перевіряти справжність зображень

Ярлик перевірки фактів можна знайти на мініатюрах зображень в категорії "Пошук зображень". Він буде використовуватися для пошуку в новинах. Згідно із заявою Google: "Фотографії і відео — це неймовірний спосіб допомогти людям зрозуміти, що відбувається в світі. Але сила візуальних медіа має свої недоліки, особливо коли виникають питання, пов'язані з походженням, справжністю або контекстом зображення".

Іншими словами, з'явилася нова функція, яка допомагає людям відрізняти справжні зображення від підробних і, можливо, оманливих джерел. Ці ярлики також допоможуть користувачам приймати обґрунтовані рішення щодо контенту, який вони хочуть бачити.

Якщо користувач натискає на зображення, щоб розгорнути його, результат пошуку, перевірений за фактом, також відображає попередній перегляд зображення разом з коротким інформаційним зведенням, що міститься на веб-сторінці. Примітно, що ці перевірки фактів присутні тільки в незалежних, авторитетних джерелах, і в даний час невідомо, які критерії потрібні видавцеві, щоб також підпадати під цю категорію. Алгоритм визначає надійні джерела та відмічає їх.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Google Play стартувало тестування важливої функції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини