Головна Новини HI-tech технології Британський регулятор ініціював розслідування проти Facebook
commentss НОВИНИ Всі новини

Британський регулятор ініціював розслідування проти Facebook

Регулятори перевіряють законність поглинання Facebook популярної пошукової системи

15 червня 2020, 10:55 comments1008
Поділіться публікацією:

Поглинання Facebook Giphy, пошукової системи для кумедних зображень реакції, знаходиться під пильною увагою британського антимонопольного органу. Велика бібліотека Giphy для створення коротких відео-анімацій користується величезною популярністю в додатках Facebook. Але вона також забезпечує анімацію для конкурентів соціальной мережі, таких як TikTok, Snapchat і Twitter. Тепер Управління з конкуренції і ринків Великої Британії (CMA) розслідує, чи є покупка порушенням. Регулятор направив виконавчий наказ в Facebook, фактично припинивши будь-яке злиття компаній до завершення розслідування.

Британський регулятор ініціював розслідування проти Facebook

Оголошуючи про придбання у травні цього року, Facebook заявив, що половина трафіку Giphy надходить з додатків Facebook, включаючи Whatsapp та Instagram. Але також повідомляється, що операція вартістю 400 млн доларів не вплине на угоди з іншими партнерами. CMA, однак, заявило, що розслідує питання про те, чи може придбання "привести до істотного зниження конкуренції". Регулятор запрошує сторони висловлювати свою думку до 3 липня, дата прийняття остаточного рішення не визначена.

Примусове виконання рішення означає, що Facebook має відокремлювати компанію, персонал і технології Giphy від самого Facebook — якщо тільки він не отримав попереднього письмового дозволу від CMA.

Facebook повідомляє, що планує об'єднати компанію зі своєю команду Instagram, де Giphy надає "наклейки", які користуються найбільшою популярністю. Представник компанії Facebook сказав, що Giphy "покращує пропозиції Instagram, надаючи людям більше можливостей та інструментів.

Як повідомляло видання "Коментарі", техногігантів зобов'язали звітувати перед європейцями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини