Головна Новини HI-tech технології Браконьєри на мушці: унікальна технологія допоможе захистити види, що зникають
commentss НОВИНИ Всі новини

Браконьєри на мушці: унікальна технологія допоможе захистити види, що зникають

Нова технологія вистежування браконьєрів вже пройшла випробування в заповіднику Джа Фаунал

18 листопада 2020, 15:52
Поділіться публікацією:

Аналіз записів пострілів може допомогти врятувати вимираючі види тварин у всьому світі шляхом виявлення місця розташування браконьєрів. Нова технологія була розроблена міжнародною благодійною організацією з охорони природи Лондонським зоологічним товариством (ZSL) і Google Cloud.

Браконьєри на мушці: унікальна технологія допоможе захистити  види, що зникають

ФОТО: The Guardian

Акустичні датчики, розміщені в заповідниках, можуть реєструвати події на відстані до 1 км. Технологія використовує штучний інтелект для аналізу звуку пострілів, попереджаючи патрулі по боротьбі з браконьєрами.

Нині захисники природи використовують фотопастки для відстеження браконьєрів. Пастки активуються при русі та обмежуються близькою відстанню в межах прямої видимості. Але акустичні датчики дешевші, записують безперервно і можуть виявляти порушників на великих відстанях в радіусі 360 градусів.

Google Cloud і ZSL випробували цю технологію в заповіднику Джа Фаунал в Камеруні. Вони розмістили в парку 69 аудіозаписуючих пристроїв на місяць, що еквівалентно 267 дням безперервного звуку. Потім ШІ Google перевірив це місце на предмет будь-яких пострілів, які були пов'язані з незаконним полюванням в парку.

Ентоні Денсер, керівник відділу природоохоронних технологій в ZSL, заявив, що виявлення гарячих точок браконьєрів може запобігти подальшому полюванню.

"Персонал парку може використовувати інформацію для розробки відповідних дій на ці загрози. Можна планувати, в яких районах розмістити патрулі та в який час доби, щоб припинити незаконну діяльність", — розповів Денсер.

За його словами, наступним кроком буде збір коштів з подальшим розширенням охоплення заповідників. Він також додав, що кожен пристрій коштує близько 66 доларів США.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Україні запустили арт-проект з використанням 3D-технологій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини