Головна Новини HI-tech технології Безкоштовний сир тільки в мишоловці: Facebook змусили платити новинним виданням
commentss НОВИНИ Всі новини

Безкоштовний сир тільки в мишоловці: Facebook змусили платити новинним виданням

Сотні британських новинних агентств вже підписалися на угоди по новій функції на Facebook

1 грудня 2020, 10:45
Поділіться публікацією:

Facebook почне платити британським новинним видавцям за деякі статті при запуску Facebook News в січні. Ця функція додає в додаток Facebook спеціальну вкладку новин і вже запущена в США.

Безкоштовний сир тільки в мишоловці: Facebook змусили платити новинним виданням

ФОТО: The Guardian

Facebook заявила, що буде "платити видавцям за контент, якого ще немає на платформі". Це рішення було прийнято після багатьох років напруженості між Facebook і видавцями новин, які часто звинувачували його в "крадіжці" контенту.

Сотні британських новинних агентств вже підписалися на угоди за новою функцією, повідомляє Facebook. В їх число входять такі видавці, як Hearst (Cosmopolitan, Elle, Esquire); група Guardian Media; регіональний газетний гігант JPI Media; і Midland News Association. Facebook заявила, що очікує, що після запуску до договору приєднається більше видавців.

Вкладка новин доступна тільки в мобільному додатку, але не в веб-браузері. Але Facebook заявив, що його запуск в США показав, що 95% трафіку до видавців новин Facebook через цю вкладку — це нові читачі, які "не взаємодіяли з цими новинними агентствами в минулому". Це може здатися багатообіцяючим для новинних агентств, які намагаються збільшити свою аудиторію на Facebook, оскільки новини складають лише близько 4% основної "стрічки новин" користувача.

Угоди, укладені між Facebook і видавцями, не є публічними, тому невідомо, наскільки прибутковими вони можуть бути для новинних агентств, що перебувають у складному становищі.

Як повідомляло видання "Коментарі", Facebook запустить свою криптовалюта Libra на початку 2021 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини