Головна Новини HI-tech технології Японські вчені створили серце з мишачих клітин
commentss НОВИНИ Всі новини

Японські вчені створили серце з мишачих клітин

Штучне серце можна використовувати для перевірки безпеки нових ліків

15 вересня 2020, 14:01
Поділіться публікацією:

Група японських дослідників стверджує, що їм вдалося створити функціональне "міні-серце" з використанням ембріональних стовбурових клітин миші. Про це повідомляє Japan Bullet.

Японські вчені створили серце з мишачих клітин

Група вчених з Токійського медичного і стоматологічного університету під керівництвом професора Ішино Фумітоші культивувала ES-клітини, додаючи спеціальний білок, званий ламініном. Ембріональні стовбурові клітини мають здатність розвиватися в усіх видах клітин тіла і мають характеристики, аналогічні iPS-клітинам.

Дослідники говорять, що приблизно через два тижні клітини сформували серцеподібну структуру діаметром близько одного міліметра. Повідомляється, що серце має передсердя і шлуночок, б'ється, як справжнє серце, і має структуру, аналогічну серцю зародка миші. Дослідники говорять, що це перший випадок, коли серце було успішно розроблено з тривимірною структурою.

Ішино також повідомив, що його команда планує дослідити, чи можна таким же чином створити мініатюрне серце із людських iPS-клітин. Він додає, що штучне серце можна використовувати для перевірки безпеки нових ліків.

Як повідомило видання "Коментарі", роботи зможуть надрукувати органи прямо всередині людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини