Американські військові скуповують інформацію про місцезнаходження мусульман по всьому світу

Військові використовують мусульманські додатки для молитви, щоб знати місце розташування

Американські військові придбали дані про місцезнаходження мільйонів мусульман з усього світу, які використовують популярний молитовний додаток і додаток для мусульманських знайомств, повідомляє Vice's Motherboard.

Технологічний веб-сайт повідомив у понеділок, що військові США використовували два різних методи для отримання даних про місцеперебування користувачів. Перший був пов'язаний з продуктом Locate X.

За даними Motherboard, Командування спеціальних операцій США (USSOCOM), підрозділ збройних сил, якому доручено вести боротьбу з тероризмом і спеціальну розвідку, купило доступ до Locate X для використання в операціях спецназу за кордоном.

Другий метод отримання даних пов'язаний з компанією під назвою X-Mode, яка отримує дані про місцезнаходження безпосередньо з додатків, а потім продає ці дані підрядникам і, як наслідок, військовим США. У звіті було виявлено, що додаток Muslim Pro, який дає точний час щоденної молитви, а також дає користувачам напрямок в сторону Мекки щодо їх поточного місця розташування, відправляє призначені для користувача дані в X-Mode.

Muslim Pro позиціонує себе як "Найпопулярніший мусульманський додаток!", а також включає уривки і аудіозаписи з Корану. За даними Google Play Store, додаток було завантажено більше 50 мільйонів разів по всьому світу на пристрої Android, а за даними сайту Muslim Pro, всього - понад 95 мільйонів на інших платформах, включаючи iOS.

Як повідомляло видання "Коментарі", військові собаки почнуть використовувати інноваційну AR-гарнітуру.