Головна Новини HI-tech технології Американські військові скуповують інформацію про місцезнаходження мусульман по всьому світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські військові скуповують інформацію про місцезнаходження мусульман по всьому світу

Військові використовують мусульманські додатки для молитви, щоб знати місце розташування

20 листопада 2020, 17:03
Поділіться публікацією:

Американські військові придбали дані про місцезнаходження мільйонів мусульман з усього світу, які використовують популярний молитовний додаток і додаток для мусульманських знайомств, повідомляє Vice's Motherboard.

Американські військові скуповують інформацію про місцезнаходження мусульман по всьому світу

Військові США слідкують за мусульманами

Технологічний веб-сайт повідомив у понеділок, що військові США використовували два різних методи для отримання даних про місцеперебування користувачів. Перший був пов'язаний з продуктом Locate X.

За даними Motherboard, Командування спеціальних операцій США (USSOCOM), підрозділ збройних сил, якому доручено вести боротьбу з тероризмом і спеціальну розвідку, купило доступ до Locate X для використання в операціях спецназу за кордоном.

Другий метод отримання даних пов'язаний з компанією під назвою X-Mode, яка отримує дані про місцезнаходження безпосередньо з додатків, а потім продає ці дані підрядникам і, як наслідок, військовим США. У звіті було виявлено, що додаток Muslim Pro, який дає точний час щоденної молитви, а також дає користувачам напрямок в сторону Мекки щодо їх поточного місця розташування, відправляє призначені для користувача дані в X-Mode.

Muslim Pro позиціонує себе як "Найпопулярніший мусульманський додаток!", а також включає уривки і аудіозаписи з Корану. За даними Google Play Store, додаток було завантажено більше 50 мільйонів разів по всьому світу на пристрої Android, а за даними сайту Muslim Pro, всього — понад 95 мільйонів на інших платформах, включаючи iOS.

Як повідомляло видання "Коментарі", військові собаки почнуть використовувати інноваційну AR-гарнітуру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини