Американці використовують дрони для доставки книжок

Американські школярі зможуть отримати необхідну літературу прямісінько на поріг свого будинку

Багато американських штатів знімають більшу частину карантинних обмежень, пов'язаних з COVID-19. Тепер громадянам дозволено хоча б частково повернутися до передпандемійного життя. Але не всі готові знову вийти на вулицю. І для цих людей у Google є хороше рішення.

Державні школи в окрузі Монтгомері, штат Вірджинія, минулого тижня стали першими в світі, хто запропонував послугу доставки книг з бібліотек за допомогою безпілотників. "Ідея полягає в тому, щоб відкрити дітям доступ до книг, навіть коли бібліотеки закриті через пандемію коронавіруса", - повідомила Келлі Пассек, працівниця бібліотеки з середньої школи в Блексбурзі.

Під час обмеженого пробного запуску учні державних шкіл округу Монтгомері можуть замовити будь-яку книгу з каталогу, який налічує більше 150 000 найменувань, а потім отримати її за допомогою безпілотника. Прямо до свого порога, безкоштовно.


Wing Aviation, дочірня фірма материнської компанії Google Alphabet, в минулому році стала першою компанією доставки за допомогою безпілотників, що отримала сертифікат авіаперевізника від Федерального авіаційного управління. У жовтні компанія почала перевозити пакети FedEx і Walgreens споживачам в Крістіансбурзі, штат Вірджинія.

Як повідомляло видання "Коментарі", армія США створила дрони, які запускаються з гранатомета.