Amazon запускає інноваційну платформу для "розумного" будинку

Sidewalk буде використовуватися для управління пристроями за межами периметра будинку

У понеділок Amazon оголосила нові подробиці про Sidewalk, свою "сусідній" мережі з низькою пропускною здатністю, яка використовує Bluetooth Low Energy (BLE) і безкоштовний спектр 900 МГц для управління підключеними пристроями за межами периметра будинку. Про це повідомляє ZDNet.

Представлений в минулому році в якості ранньої концепції протокол Sidewalk є частиною зусиль Amazon щодо стимулювання розробки недорогих пристроїв IoT, які не покладаються на стільниковий зв'язок. Мета Sidewalk - розширити робочий діапазон пристроїв з низькою пропускною здатністю, забезпечуючи обмежене автономне підключення для таких цілей, як оповіщення про рух з камер відеоспостереження.

Amazon оголошує, що Sidewalk буде запущений в кінці цього року з новими пристроями, підтримкою з боку виробників наборів мікросхем IoT, а також засобами захисту конфіденційності та безпеки для клієнтів.

Amazon заявила, що для тестування Sidewalk почне нову перевірку концепції з Американським Червоним Хрестом, досліджуючи, чи може мережа допомогти відстежувати поставки крові і підвищити ефективність ланцюжка поставок донорських органів.

Як повідомляло видання "Коментарі", кур'єри Amazon придумали, як обійти конкурентів.