Головна Новини HI-tech технології Компанія Google допоможе дотримуватися дистанції після карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Google допоможе дотримуватися дистанції після карантину

Інструмент соціального дистанціювання Sodar привчить людей до постійного дотримання відстані

30 травня 2020, 01:15 comments1506
Поділіться публікацією:

Компанія Google створила черговий інструмент доповненої реальності. Він призначений для того, щоб допомогти користувачам дотримуватися правил соціального дистанционирования належним чином. Про цей інструменті компанія повідомила на своїй сторінці в Twitter.

Компанія Google допоможе дотримуватися дистанції після карантину

Цей експериментальний проект носить назву Sodar. Він створює кільце радіусом в два метри навколо користувача за допомогою екрану телефону. Місія програми — надати користувачеві можливість візуалізувати, наскільки далеко він знаходиться від найближчих людей, і пристосуватися до нових звичок, коли карантинні заходи почнуть слабшати.

Sodar — це не окремий додаток, тому немає необхідності спеціально встановлювати його для роботи. Щоб почати його використовувати, достатньо просто відвідати веб-сайт. Але слід зазначити, що він сумісний тільки з Chrome на пристроях Android, а на деяких пристроях Android додаток не працює.

Втім, якщо користувач коли-небудь використав програми Google AR (наприклад, тварин з доповненою реальністю) на своєму пристрої, то його смартфон, швидше за все, здатний відображати віртуальний новий індикатор соціальної дистанції.

Як повідомляло видання "Коментарі", Google виплатить всім співробітникам, які працюють віддалено, по 1000 доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини