Головна Новини HI-tech космос Вперше в історії метеорологічна мережа з'явиться на іншій планеті
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше в історії метеорологічна мережа з'явиться на іншій планеті

Аналізатор динаміки навколишнього середовища Марса прибуде разом з марсоходом Perseverance

14 листопада 2020, 14:59
Поділіться публікацією:

NASA заявляє, що як тільки його марсохід Perseverance прибуде на Марс на початку наступного року, агентство почне отримувати "метеорологічні" звіти від набору датчиків, розташованих на транспортному засобі. NASA називає цей прилад аналізатором динаміки навколишнього середовища Марса (MEDA), призначеним для вимірювання і передачі основної інформації, такої як швидкість вітру, температура і так далі.

Вперше в історії метеорологічна мережа з'явиться на іншій планеті

NASA розгорне метеорологічну мережу на Марсі

Марсохід Perseverance був запущений цього літа і прибуде на Марс в лютому 2021 року приєднавшись до інших транспортних засобів NASA, які перебувають на орбіті планети. Після прибуття новому марсоходу належить виконати ряд завдань; наприклад, він буде збирати зразки для майбутньої місії по відправці їх на Землю.

Одним із завдань марсохода буде збір основних зведень погоди на Червоній планеті за допомогою MEDA, включаючи напрямок і швидкість вітру на планеті, її температуру, рівень вологості і тиск.

Ця інформація стане важливою частиною майбутніх пілотованих місій NASA. Оскільки Марс не містить придатного для дихання кисню, не кажучи вже про екстремальні температури і інші проблеми, на планеті буде необхідно побудувати житлові споруди для космонавтів, які зможуть функціонувати в екстремальних умовах Червоної планети.

Як повідомляло видання "Коментарі", NASA будує мегаракету для доставки людей на Місяць і Марс.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини