У NASA вибирають меню для колонізаторів Марса та Місяця

Компанії на зразок SpaceX багато зробили для того, щоб доставити людей на Марс

Космічне агентство NASA пропонує 1 мільйон доларів на розробку технологій виробництва продуктів харчування для астронавтів. Тим часом, вчені розробили стратегію для марсіанської колонії на перші 100 років. Компанії на зразок SpaceX багато зробили для того, щоб доставити людей на Марс. NASA розписав план польотів на Червону планету десятиліття. Але мало хто думає, як дійсно організувати довготривале поселення, пише scitechdaily. Основне завдання учасників конкурсу на найкраще меню для колонізаторів Марсу та Місяця – показати продукти харчування, які можна створювати під час трирічної місії на Марс. Ці продукти повинні забезпечити життєвою енергією екіпаж із чотирьох осіб.

"Для харчування астронавтів протягом тривалого часу, в умовах космічних подорожей, будуть потрібні інноваційні рішення", - говорить Джим Рейтер з NASA. Серед ідей вже представили їстівні порошки та штучне м'ясо.

Нагадаємо, на опитування про те, скільки ж десяткових знаків Пі нам дійсно необхідно, поставив шанувальник NASA у Facebook. Директор і головний інженер місії NASA Dawn Марк Рейман зацікавився питанням, зазначивши, що число Пі було сформульовано багато років тому ентузіастом з 6 класу, якому згодом вдалося здобути ступінь доктора фізики та зайнятися дослідженням космосу – це він і був. Про це повідомляє Jet Propulsion Laboratory. "Для розрахунків найвищої точності JPL, які призначені для міжпланетної навігації, ми використовуємо 3.141592653589793. Давайте подивимося на це трохи уважніше, щоб зрозуміти, чому ми не використовуємо більше десяткових знаків. Я думаю, що не існує жодних фізично реалістичних обчислень, які вчені коли- або проводили, для яких необхідно використати так багато десяткових, - зазначив Марк Рейман.