Головна Новини HI-tech космос У Китаї випробували надпотужний ракетний двигун
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї випробували надпотужний ракетний двигун

Китай розробляє надпотужний двигун для своїх майбутніх космічних місій

31 грудня 2020, 16:24
Поділіться публікацією:

У середу Китай успішно провів випробування свого нового величезного твердопаливного ракетного двигуна в Сіані, провінція Шеньсі на північному заході Китаю. Триступеневий прискорювальний двигун діаметром 3,2 метра в даний час є найпотужнішим твердопаливним ракетним двигуном з найбільшою тягою, діаметром, вибухонебезпечним навантаженням і найтривалішим часом займання в Китаї.

У Китаї випробували надпотужний ракетний двигун

Китайці створили ракету з надпотужним двигуном. Фото: CGTN

Випробування полягає в перевірці відповідності двигуна проектним вимогам, перш ніж він офіційно приступить до космічних запусків. Розгінний двигун, розроблений Академією аерокосмічних технологій твердого руху, має триступеневу конструкцію, яка дозволяє регулювати вибухове корисне навантаження для різних тяг. Він має максимальну тягу 260 тонн.

Очікується, що він буде застосований до великих і важких ракет країни для виконання космічних місій, включаючи пілотовану посадку на Місяць і дослідження глибокого космосу. Основні двигуни ракет-носіїв в даний час в основному використовують рідке або тверде паливо.

Ракета Long March-11 — перший в Китаї тип твердопаливної ракети-носія. Твердопаливні двигуни дозволяють запускати її протягом доби. В двигунах з рідинною системою в основному використовується рідке паливо, таке як рідкий водень і кисень або рідкий кисень і гас, і саме цим оснащена китайська ракета Long March-5. Рідинні двигуни відрізняються високою керованістю і тривалим часом займання, а твердопаливні — простотою конструкції, маневреністю і високою миттєвої тягою.

Як повідомляло видання "Коментарі", ракета Falcon 9 отримає нові двигуни перед черговою місією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини