Головна Новини HI-tech космос SpaceX запустила військовий GPS-супутник третього покоління
commentss НОВИНИ Всі новини

SpaceX запустила військовий GPS-супутник третього покоління

Спостерігає місія - перший експлуатаційний політ космічного корабля Crew Dragon

6 листопада 2020, 13:47
Поділіться публікацією:

У ніч на 6 листопада, американська компанія SpaceX здійснила вдалий запуск ракети-носія Falcon 9. Всі охочі могли спостерігати запуск супутника в космос у прямій трансляції на YouTube-каналі компанії. Спочатку військовий супутник GPS III-04 повинні були запустити ще місяць тому, проте старт скасували за 2 секунди до запуску через неправильну роботу двигунів.

SpaceX запустила військовий GPS-супутник третього покоління

Фото: iXBT

"Falcon 9 виконала свою другу місію в цьому році для Космічних сил США, запустивши космічний апарат GPS III 04 зі стартового комплексу 40 (SLC-40) на станції ВВС на мисі Канаверал у Флориді", — йдеться у повідомленні на офіційному сайті компанії.

За 1,5 години після запуску, супутник закинуло на висоту близько 1 000 км над Землею, а потім він розмістився на середній навколоземній орбіті — близько 20 000 км над планетою.

Відомо, що компанія Ілона Маска збирається зробити ще один важливий запуск космічного корабля Crew Dragon (Crew-1) до МКС.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, генеральний директор компанії SpaceX Ілон Маск розповів, коли його супутникова мережа вкриє Європу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.spacex.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини