SpaceX готується запустити нову партію супутників

Запуск нової партії супутників Starlink пройде на цьому тижні

Погодні умови навколо станції ВПС США Кейп-Канаверал повинні бути сприятливими для запуску цього тижня ракети SpaceX Falcon 9 з ще однією партією інтернет-супутників Starlink. Про це повідомив інформаційний портал Space Force.

Якщо команди дотримуються суботнього часу запуску, призначеного між 5:30 та 5:45 ранку, погода в Стартовому комплексі 40 повинна становити близько 80% "ходу" для спроби.

"Очікується, що фронтальний кордон увійде в необхідний стан наприкінці п'ятниці і в суботу разом з підвищенням вологості в тропіках. Ці дві особливості принесуть збільшені хмари разом з великою кількістю атлантичних злив. Проте, загальні умови все ще залишаються сприятливими", - заявила в четвер 45-я ескадрилья погоди.

Суботній політ ознаменує дев'яту місію - 540 супутників - для Starlink, компанії, яка має намір надавати широкосмуговий інтернет-сервіс з низької навколоземної орбіти. Хоча SpaceX планує задіяти тисячі супутників, щоб забезпечити покриття по всьому світу, генеральний директор Ілон Маск раніше заявив, що в першу чергу послуга буде надана віддаленим регіонам Північної Америки. Інтернет-пакети для військових, віддалених і недостатньо обслуговуваних клієнтів можуть бути запропоновані вже в кінці цього року.

SpaceX також заявила, що буде швидко збільшувати кількість супутників. Принаймні, ще один запуск Starlink запланований на кінець червня, а потім кілька пройде в інші місяці літа.

Як повідомляло видання "Коментарі", SpaceX вибрала перших туристів, яких відправлять у космос.