Ракета Falcon 9 отримає нові двигуни перед черговою місією

Нова місія SpaceX доставить на МКС чотирьох астронавтів

SpaceX замінює два двигуни на своїй ракеті Falcon 9, яка повинна відправити чотирьох космічних мандрівників на Міжнародну космічну станцію 14 листопада. Про це повідомляє видання Swarajya.

Необхідність заміни двигунів стала очевидною після розслідування аномальної поведінки ракети Falcon 9, спостережуваної під час недавньої спроби запуску місії 28 жовтня, не пов'язаної з NASA.

Місія, яка не належить до NASA, стосувалася спроби запуску супутника GPS для Космічних сил США 2 жовтня, який був автоматично перерваний за кілька хвилин до того, як повинен був стартувати. Це призвело до того, що NASA і SpaceX відклали запуск місії Crew-1, який також запланований на ракеті Falcon 9.

NASA в цей час запланувало на 14 листопада запуск місії SpaceX Crew-1, під час якої астронавти агентства Майкл Хопкінс, Віктор Гловер і Шеннон Уокер разом з фахівцем місії Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) Соїчі Ногучи будуть злітати зі стартового комплексу 39A в Космічному центрі Кеннеді.

В ході розслідування спроби запуску місії 2 жовтня було встановлено, що проблема пов'язана з двома з дев'яти двигунів Merlin на першому ступені Falcon 9. У повідомленні говориться, що SpaceX виявила ознаки аналогічної проблеми з двома двигунами в першого ступеня ракети Crew-1 Falcon 9.

Як повідомляло видання "Коментарі", SpaceX почнуть відстежувати надзвукові бойові ракети.