Підтримка не потрібна: Ілон Маск розповів про повністю автономне місто на Марсі

Маск впевнений, що тільки колонізація Марса врятує людство від катастрофи

Ілон Маск розкрив плани по створенню на Марсі міста, яке буде повністю самодостатнім і не буде залежати від зв'язку з Землею для його виживання. Про це повідомляє The Independent.

Виступаючи на щорічній конференції Марсіанської спільноти, засновник і генеральний директор SpaceX сказав, що проєкти з розвитку марсіанського поселення вже ведуться, але повинні бути завершені до того, як на Землі станеться катастрофічна подія. У такому контексті досягнення самодостатності було б кінцевим критерієм успіху будь-якої колонізації Марса.

"Цивілізація не виглядає надпотужною, вона зараз виглядає хиткою. Корисно мати на меті створення самодостатнього міста на Марсі... Не просто кількох людей або бази, а самодостатнього міста", - заявив винахідник.

Маск також заявив, що катастрофа може статися в результаті декількох можливих сценаріїв, в тому числі через комету, яка впаде на Землю, виверження супервулкану або навіть "ядерного Армагедону" на Землі.

Маск заснував SpaceX з кінцевої місією - перетворити людство в багатопланетний вид, і часто говорив про своє бажання подорожувати туди за життя. Для цієї мети розробляється космічний корабель Starship, який вже провів кілька випробувань на базі компанії в Техасі.

Коли винахідника запитали, коли Starship може вперше вирушити на Марс, Маск відповів, що місія без екіпажу може відбутися вже в 2024 році.

Як повідомляло видання "Коментарі", HBO зніме міні-серіал про компанію SpaceX.