Головна Новини HI-tech космос NASA показало унікальні знімки лавини на Марсі (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA показало унікальні знімки лавини на Марсі (ФОТО)

Орбітальний апарат Mars Reconnaissance Orbiter зробив приголомшливі знімки за допомогою потужної камери Hi-RISE

18 серпня 2020, 15:00
Поділіться публікацією:

Космічне агентство NASA опублікувало чергову серію приголомшливих фотографій, зроблених його орбітальним апаратом Mars Reconnaissance Orbiter, на яких відображені наслідки сходження лавини на Марсі. Про це повідомляє Express.

NASA показало унікальні знімки лавини на Марсі (ФОТО)

NASA представило нову серію неймовірних знімків, зроблених орбітальним апаратом агентства Mars Reconnaissance Orbiter. На них зображені наслідки сходу лавини на поверхні Червоної планети. Орбітальний апарат NASA Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) покинув Землю 15 років тому і з того часу постійно поповнює наші знання про планету, яку, можливо, людство коли-небудь колонізує.

MRO спостерігає за температурою в тонкій марсіанській атмосфері, заглядає під поверхню планети за допомогою складного радара і навіть досліджує мінерали з орбіти. Але Mars Reconnaissance Orbiter найбільш відомий своїми дивовижними зображеннями, які він передає на Землю. Останній знімок космічного агентства, зроблений його камерою для наукових експериментів з високою роздільною здатністю (Hi-RISE), є одним з найбільш неймовірних.

NASA показало унікальні знімки лавини на Марсі (ФОТО) - фото 2
NASA показало унікальні знімки лавини на Марсі (ФОТО) - фото 3

Hi-RISE сфотографував лавину, що спускається зі скелі висотою 500 метрів. За даними NASA, лавина була викликана зміною температури під час марсіанської весни. Американське космічне агентство заявило: "У міру підвищення температури та випаровування льоду дестабілізовані крижані блоки розламуються і піднімають пил".

Як повідомляло видання "Коментарі", в NASA розповіли, коли відправлять астронавтів на Місяць.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини