Головна Новини HI-tech космос На Марсі висадяться спеціальні групи собак-роботів (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На Марсі висадяться спеціальні групи собак-роботів (ФОТО)

Mars Dogs зможуть більш ефективно долати нерівності марсіанського рельєфу

18 грудня 2020, 17:48
Поділіться публікацією:

Вчені NASA спільно з Лабораторією реактивного руху Каліфорнійського технологічного інституту працюють над розробкою "марсіанських собак" — собак-роботів, встановлених для автономної навігації по пересіченій місцевості і підземним печерам Червоної планети, про що вперше повідомила Live Science. 14 грудня команда дослідників представила свій план на щорічному Американському геофізичному союзі (AGU).

На Марсі висадяться спеціальні групи собак-роботів (ФОТО)

ФОТО: Interesting Engineering

Mars Dogs будуть діяти приблизно так само, як марсоходи Spirit, Opportunity, Curiosity і Perseverance, але вони зможуть робити набагато більше. Ці нові чотириногі роботи будуть більш маневреними і будуть оснащені датчиками, що інформують їх про перешкоди на шляху, зможуть вибирати певні маршрути і створювати віртуальні карти підземних тунелів і печер, сказали вчені.

На Марсі висадяться спеціальні групи собак-роботів (ФОТО) - фото 2

Mars Dogs зможуть піднятися, якщо вони впадуть на складній місцевості Марса. Цього не можуть зробити сучасні всюдиходи. Роботи-собаки будуть оснащені мережевими датчиками і спеціальним програмним забезпеченням для безпечного пересування по Червоній планеті. Схоже, "собаки" залишаться кращими друзями людини на іншій планеті. 

В даний час команда тестує "марсіанську собаку", щоб подолати ряд різних смуг перешкод на Землі. Вона вчиться проходити через тунелі, підніматися по сходах і пандусах, а також в місцях, які нагадують поверхню і підземелля Марса. Відправлення таких роботів-собак на Марс може зробити революцію в дослідженнях планети. Поки немає точної дати, коли Mars Dogs буде запущений.

Як повідомляло видання "Коментарі", роботи Panasonic почнуть розвозити товари.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини