Головна Новини HI-tech космос Марсохід NASA почне створювати кисень на Марсі
commentss НОВИНИ Всі новини

Марсохід NASA почне створювати кисень на Марсі

Марсохід NASA Perseverance приземлиться на Червоній планеті в лютому 2021 року

27 листопада 2020, 13:18
Поділіться публікацією:

Коли марсохід NASA Perseverance приземлиться в кратері Джезеро 18 лютого 2021 року. Він проведе експеримент, в процесі якого спробує перетворити атмосферний вуглекислий газ в кисень. У майбутньому при пілотованих місіях на Червону планету можна буде використовувати велику кількість перетвореного кисню для створення палива, яке буде використовуватися для запуску зворотних ракет з поверхні Марса.

Марсохід NASA почне створювати кисень на Марсі

Perseverance почне виробляти кисень

Один з найважливіших ресурсів, який знадобиться космонавтам для дослідження Марса, — це кисень. Цей дорогоцінний газ потрібен для безлічі цілей. Цілком очевидно, що людському екіпажу знадобиться свіжий кисень для дихання, але він також є ключовим інгредієнтом, необхідним для синтезу ракетного палива, потрібним для запуску ракети на зворотному шляху на Землю.

Марсохід NASA Perseverance налаштований на перевірку можливості виробництва кисню на Червоній планеті після спуску на поверхню Марса з використанням приладу Mars Oxygen In-situ Resource Utilization Experiment (MOXIE). Інструмент розміром з тостер призначений для відсмоктування великої кількості CO2 з атмосфери за допомогою повітряного насоса і електрохімічного поділу парникового газу на складові частини, при цьому кожна молекула дає два атоми кисню та один атом вуглецю. Потім результати експерименту будуть проаналізовані, щоб виміряти чистоту і кількість виробленого кисню.

Зараз учені працюють над створенням повнорозмірного екстрактора кисню MOXIE, який, як передбачається, буде набагато більшим, ніж експериментальний на Perseverance, і може важити близько 1000 кг.

Як повідомляло видання "Коментарі", марсохід Perseverance подолав половину шляху до Червоної планети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини