Космічний корабель Ілона Маска Starship вибухнув після вдалої посадки

2 березня японський мільярдер Юсаку Маедзава, який стане першим космічним туристом компанії SpaceX, оголосив про набір команди

SpaceX провела запуск десятого прототипу корабля Starship для польоту на Марс. Корабель успішно вилетів зі стартового майданчика. Випробування прототипу Starship транслювалися в YouTube.

Політ пройшов плавно. На четвертій хвилині корабель почав зниження в горизонтальному положенні. В кінці випробування корабель успішно сів. Цю успішну посадку SpaceX змогла зробити з третьої спроби. До цього два кораблі розбилися. Напередодні старту SN10 Маск зазначив, що випробування прототипу пройдуть успішно з імовірністю 60%.

2 березня японський мільярдер Юсаку Маедзава, який стане першим космічним туристом компанії SpaceX, оголосив про набір команди з восьми осіб для спільного польоту до Місяця.

Попередній рекорд компанії Маска з "пакетних" запусків - 64 апарати в місії SSO-A. На цей час світовий рекорд належить індійській місії PSLV-C37: 15 лютого 2017 разом було запущено 104 супутники, повідомляє Ліга. Раніше важка ракета-носій Falcon 9 з черговою партією з 60 міні-супутників для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink стартувала на орбіту 20 січня.

Як повідомляло видання "Коментарі", NASA і SpaceX запустили першу комерційну ракету з астронавтами на МКС. Falcon 9 була з'єднана з космічним кораблем Crew Dragon. Ракета вирушила до Міжнародної космічної станції, де вже перебувала група астронавтів шістдесят четвертий тривалої експедиції. На борту космічного корабля Crew Dragon перебували чотири астронавти NASA: Майкл Хопкінс, Віктор Гловер, Шеннон Уокер, Соїті Ногуті. Астронавти досліджуватимуть космос протягом шести місяців.