Космічне агентство NASA перенесло запуск свого марсохода

Запуску марсохода Perseverance був перенесений через несправність з краном

Космічне агентство NASA відклало запуск свого марсохода Perseverance Mars до 20 липня. Це рішення було прийнято після того, як команда інженерів визначила, що їй потрібен додатковий час для усунення проблеми з обладнанням наземної системи. Запуск Perseverance Mars було раніше заплановано на 17 липня на ракеті United Launch Alliance Atlas V 541.

"NASA і ULA тепер націлені на понеділок, 20 липня, для запуску місії Магѕ 2020 Perseverance Rover на ракеті Atlas V з комплексу Space Launch Complex-41 на мисі Канаверал військово-повітряної бази у Флориді", - повідомили представники NASA оновлену інформацію. Запуск запланований на 9.15 ранку за східним часом з двогодинним вікном, додали вони.

За словами генерального директора United Launch Alliance Торі Бруно, проблема пов'язана з несправним краном. "Кран тепер виправлено. Ракета в порядку", - написав Бруно у відповідь на запитання користувача Twitter про причини затримки. Perseverance Rover, вчений-робот вагою в 1025 кг, буде шукати ознаки минулого мікробного життя на Марсі, а також збирати зразки для майбутнього транспортування на Землю.

Він повинен приземлитися на кратері Марса Джезеро 18 лютого 2021 року. Perseverance є частиною більш великої програми, яка включає в себе місії на Місяць як спосіб підготовки до дослідження людиною Червоної планети. До 2024 року NASA забезпечить сталу присутність людини на Місяці і навколо нього до 2028 року у відповідності з планами місячних досліджень NASA Artemis.

Як повідомляло видання "Коментарі", в NASA повідомили, коли астронавти повернуться на Землю.