Компанія SpaceX успішно запустила супутник військового призначення

Запуск військового супутника SpaceX став третьою місією після успішного відправлення астронавтів NASA на МКС

Компанія SpaceX відправила в космос військовий GPS-супутник, який буде використовуватися космічними військами США. Для цього використовувалася ракета Falcon 9, яку запустили з полігону ВПС США на мисі Канаверал у Флориді. Про це повідомляє cnet.

Це третій запуск з моменту історичного польоту астронавтів NASA на Міжнародну космічну станцію 30 травня. Запуск військового супутника - це одинадцята місія компанії в 2020 році. Якщо щільність запусків буде такою ж високою, то комерційному стартапу Ілона Маска досить легко вдасться встановити рекорд компанії за кількістю запусків на рік.

Компанія запустила перший військовий супутник GPS в 2018 році. Тоді ВПС США прийшли до висновку, що SpaceX не зможе виконати необхідну траєкторію польоту, а також посадити ракету-носій першого ступеня, - повідомляє інформаційний портал SpaceNews.

З тих пір SpaceX і військові США домовилися про зміни у вимогах до місії GPS і вартості запуску, щоб SpaceX могла удосконалити підсилювач. Бустер Falcon 9, використаний під час запуску у вівторок, був абсолютно новим, і це була його перша місія. Для двох попередніх запусків, які відбулись у червні, використовувались попередні ракети-носії. У вівторок ракета-носій (розроблена B1060) успішно приземлилася на кораблі Just Read The Instructions, приблизно через 10 хвилин після запуску.

Як повідомляло видання "Коментарі", компанія SpaceX розробляє плавучий космодром.