Каміння на Місяці перетворять на кисень та будівельні матеріали

Якщо налагодити виготовлення кисню та металів на Місяці, то можна заощадити багато грошей і часу

Британська фірма виграла контракт у Європейського космічного агентства на розробку технології перетворення місячних каменів в кисень, перетворюючи їх в металевий порошок придатний для будівництва місячних будівель.

В управлінні компанії Metalysis, яка і буде виконувати ці роботи в майбутньому, розповідають, що будівельні матеріали з Землі, це тільки зайва вага на борту. А якщо виготовляти всі матеріали на Місяці, то можна заощадити кошти і багато часу.

Лабораторні зразки гірських порід з земного супутника демонструє, що близько 45% кисню складається в місячних матеріалах. Все інше - це залізо, алюміній і кремній, який може стати в пригоді в будівництві.

Вчені британської компанії Metalysis у своїх дослідженнях дійшли висновку, що вони здатні витягти до 96% кисню з грунту і металевий порошок.

Світові космічні агентства знаходяться на стадії підготовки до місії повернення на Місяць і створення постійної міжнародної місячної бази. Тут якраз і стануть в пригоді дослідження британських вчених.

Проект з Європейським космічним агентством буде реалізовуватися 9 місяців, компанія Metalysis візьме фінансування на себе. Важливе завдання науковців вловлювати і зберігати кисень, який виділяється в результаті перероблення місячного ґрунту. Отриманий кисень планують об'єднати з іншими газами для отримання кисню, придатного для дихання.

"Коментарі" раніше повідомляли про те, що в Європі сконструюють апарат для прибирання космічного сміття.