Головна Новини HI-tech космос Японський зонд дослідить Марс за допомогою надпотужних камер
commentss НОВИНИ Всі новини

Японський зонд дослідить Марс за допомогою надпотужних камер

Космічний корабель JAXA MMX буде запущений в 2024 році для спостереження за Марсом

11 вересня 2020, 17:37
Поділіться публікацією:

Японські агентства NHK і Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) оголосили, що японський космічний корабель, який досліджуватиме Марс і його супутники, буде оснащений камерою надвисокої чіткості і буде знімати з надвисокою чіткістю, наприклад, 8K. Про це повідомляє видання Tellerreport.

Японський зонд дослідить Марс за допомогою надпотужних камер

Космічний корабель JAXA MMX буде запущений в 2024 фінансовому році і буде використовуватися для спостережень біля Марса і для посадки на супутник Марса Фобос для збору поверхневого піску і його доставки на Землю.

NHK і JAXA оголосили, що вони будуть співпрацювати один з одним, щоб встановити на цей космічний корабель спеціальні камери 8K і 4K Super Hi-Vision, оснащені засобами радіаційного захисту для зйомки. Камери 8K і 4K будуть прикріплені до нижньої і бічних сторін космічного корабля, щоб робити знімки Марса зверху, а також робити знімки пейзажів, які спостерігаються при приземленні на Фобос.

Планується передати частину відзнятого зображення на Землю і реконструювати його в фільм. На сьогоднішній день NHK встановила камеру з високою роздільною здатністю на місячний зонд KAGUYA, а також зробила знімки Всесвіту у високій роздільній здатності за допомогою камери 4K з Міжнародної космічної станції.

Як повідомляло видання "Коментарі", Маск розповів про будівництво міста в космосі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини