Головна Новини HI-tech роботи У США створили робота, який на 90% складається з води
commentss НОВИНИ Всі новини

У США створили робота, який на 90% складається з води

Робот нагадує крихітне створіння з води і здатний вирішувати завдання на мікроскопічному рівні

11 грудня 2020, 16:45
Поділіться публікацією:

Новий робот, створений дослідниками з Північно-Західного університету, виглядає і поводиться як крихітне водне створіння і може виконувати безліч функцій, в тому числі переміщати об'єкти з одного місця на інше, каталізувати хімічні реакції, доставляти ліки та інше. Новий м'який робот виглядає страшенно схожим на шкірку лимона, але насправді це матеріал, що складається на 90% з води для м'якої зовнішньої частини, з нікелевим каркасом всередині, який може змінювати свою форму, реагуючи на зовнішні магнітні поля.

У США створили робота, який на 90% складається з води

ФОТО: Хайтек

Ці роботи дуже маленькі — розміром усього з копійку, — але вони можуть виконувати ряд завдань, в тому числі ходити з тією ж швидкістю, що і людина, а також збирати і переносити речі. Вони працюють, поглинаючи або витісняючи воду через свої м'які компоненти, і можуть реагувати на світло і магнітні поля завдяки своїй точній молекулярній конструкції. По суті, їх молекулярна структура влаштована так, що при попаданні на них світла молекули, з яких вони складаються, витісняють воду, змушуючи "ноги" робота напружуватися, як м'язи.

Дослідники, які стоять за цим маленьким роботом, представляють майбутні версії, які будуть ще меншими — досить малі, щоб працювати на мікроскопічному рівні, можливо, для додатків, включаючи цільову доставку ліків пацієнту. Теоретично їх можна було б запрограмувати для спільної роботи у вигляді "рою", що дозволило б їм масштабуватися для вирішення більш великих завдань, наприклад, потенційно діяти в якості шовного матеріалу на вимогу в разі травми.

Як повідомляло видання "Коментарі", робот-хірург Da Vinci успішно прооперував львів'янина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини