Головна Новини HI-tech роботи На Марс будуть запущені "роботи-собаки"
commentss НОВИНИ Всі новини

На Марс будуть запущені "роботи-собаки"

Вчені запевняють, що ці роботи набагато краще стандартних марсоходів

9 січня 2021, 11:33
Поділіться публікацією:

На Марс планують запустити "роботів-собак", які оснащені штучним інтелектом і набором сенсорного обладнання, що дає їм можливість переміщатися по поверхні планети, а також її печерам. Про це інформує сайт Space.com.

На Марс будуть запущені "роботи-собаки"

Вчені створили "роботів-собак" для дослідження Марса - фото Space.com

За словами вчених з AGU, в роботів вбудовані датчики, завдяки яким вони зможуть уникати перешкоди на своєму шляху і будувати віртуальні карти. В основному, традиційні марсоходи обмежуються тільки плоскими поверхнями. Однак багато місць на червоній планеті, на думку вчених, дуже цікаві, але недоступні для марсоходів. З цим завданням відмінно впораються "марсіанські собаки". Навіть в разі, якщо вони впадуть на нерівній поверхні, вони з легкістю зможуть піднятися.

Вага такого незвичайного робота буде в 12 разів менше сучасних марсоходів. Завдяки цьому "робот-собака" зможе швидше пересуватися. Його швидкість складе майже 5 км/год. Над створенням цього робота працювали понад 60 вчених і інженерів в команді Collaborative SubTerintage Autonomous Resilient Robots (CoSTAR).

Члени команди тестують "марсіанських псів" на різних смугах перешкод, заганяючи їх у заплутані коридори, тунелі, а також на локаціях, що імітують пейзажі Марса. Наприклад, в лавових трубах в Північній Каліфорнії. Вчені впевнені, що завдяки цим роботам вони зможуть поглянути на таємні сторони червоної планети.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що роботи Boston Dynamics зустрічали новий рік карколомним танцем, а також про те, що японська компанія розробляє інноваційну систему розпізнавання осіб.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини