Головна Новини HI-tech роботи Армія Південної Кореї почне використовувати робота для збирання мін
commentss НОВИНИ Всі новини

Армія Південної Кореї почне використовувати робота для збирання мін

Підводний робот зможе усувати міни, не піддаючи небезпеці людей

29 грудня 2020, 12:01
Поділіться публікацією:

У вівторок агентство із закупівлі озброєнь Південної Кореї повідомило, що на озброєння ВМС відправлена ​​новий підводний човен для знешкодження мін, що, як очікується, підвищить безпеку та операційні можливості.

Армія Південної Кореї почне використовувати робота для збирання мін

ФОТО: Naked Science

За даними Управління оборонної програми закупівель (DAPA), машина, розроблена місцевою фірмою Daeyang Electric, вперше була доставлена ​​військовим в 2018 році, і близько 10 одиниць були введені в експлуатацію.

За даними DAPA, автомобіль, який володіє ключовими характеристиками морського робота, призначений для виконання завдань з розмінування шляхом пошуку та ідентифікації мін під водою і їх нейтралізації шляхом розміщення вибухівки. Він керується дистанційно, щоб оператори не постраждали від вибуху закопаних мін.

"Пристрій буде використовуватися навколо великих портів, морських шляхів і пляжів для швидкого і безпечного видалення мін. Очікується, що це поліпшить можливості ВМС", — сказав представник DAPA.

Агентство додало, що нова система може витримувати сильні течії та залишатися під водою довше, ніж імпортна машина, яку дотепер використовували ВМС.

Як повідомляло видання "Коментарі", військові собаки почнуть використовувати інноваційну AR-гарнітуру. Технологія, створена фірмою Command Sight, знаходиться у веденні дослідної лабораторії армії США. Військові собаки можуть розвідувати територію на предмет вибухових речовин і інших небезпек, але їм постійно потрібні інструкції. Окуляри призначені для того, щоб кінологи могли направляти їх, не ставлячи під загрозу власне життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини