Як дізнатися, що ваш мобільний телефон прослуховується

Багато людей підозрюють, що їх телефон прослуховується

Смартфони міцно увійшли в наше життя, в цих гаджетах ми зберігаємо дуже багато інформації про себе, тому побоюємося, щоб ці дані не потрапили в чужі руки. Мабуть, кожен хоч раз ловив себе на думці, що його телефон можуть прослуховувати. Але так чи просто встановити цю прослушку і як її виявити?

Експерти перерахували декілька "симптомів", які допомагають розпізнати стеження в домашніх умовах:

- Швидкий розряд акумулятора. Якщо у вас в телефоні є якийсь шпигунський пристрій, тоді він буквально буде "з'їдати" весь ваш заряд батареї, при чому дуже швидко.

- Перегрівання батареї. Шкідливі програми будуть сильно гріти ваш мобільний телефон, навіть коли він знаходиться в автономному режимі. Але тут варто зробити поправку на "вік" вашого гаджета, можливо, сили його батареї вичерпуються так швидко не через прослушку.

- Незрозуміла активність. Підозру повинні викликати незрозумілі дії телефону, наприклад, самостійно включене підсвічування або перезавантаження. Ці ознаки можуть вказувати на те, що хтось має віддалений доступ до вашого смартфону.

- Довге вимкнення телефону. Якщо вірусів і шкідливих програм на вашому телефоні немає, тоді його довге вимикання може свідчити про те, що вас прослуховують.

- Незрозумілі перешкоди під час дзвінка. Якщо ви помічали, що під час розмови з кимось телефоном виникають різні перешкоди, то швидше за все ваш гаджет "під ковпаком".

- Постійний фоновий шум. Якщо ви при кожній розмові чуєте в трубці якийсь відлуння або клацання, тоді варто перевірити свій пристрій на елементи прослушки.

Дотримуючись наших рекомендацій ви зможете зрозуміти як перевірити телефон на прослушку. Якщо ж у вас виникли підозри та, головне, ви знаєте причини, чому телефон можуть прослуховувати, то краще убезпечити себе від цього. Для цього слід звернутися до фахівців або змінити телефон і сім-карту.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як мобільні телефони можуть нашкодити здоров'ю.