Вчені розповіли, чому насправді ми залежимо від смартфонів

Учасники дослідження вважають більшість повідомлень неважливими, але витрачають багато часу на перегляд стрічки новин

Згідно з дослідженням Лондонської школи економіки і політичних наук (LSE), залежність від смартфона навряд чи буде викликана повідомленнями. Вчені виявили, що 89% взаємодій з телефонами відбувалися без будь-яких повідомлень, і тільки 11% відповідали на повідомлення. Групові чати також вважалися "джерелом неспокою" для учасників дослідження.

Дослідження показало, що функції прокрутки в Instagram і Facebook призводять до найтриваліших взаємодій. Перегортання стрічки новин в смартфоні значною мірою викликана "бажанням користувача взаємодіяти зі своїм телефоном, яке, мабуть, відбувається майже автоматично, як курець прикурює цигарку", говориться в дослідженні.

В ході експерименту було проаналізовано використання смартфонів 37 людьми із середнім віком 25 років у Великій Британії, Німеччині та Франції. Учасники були оснащені камерами, які давали можливість користувачам знімати своє повсякденне життя від першої особи. Всього було зареєстровано 1130 взаємодій в рамках дослідження Максі Хейтмайера і професора Сааді Лахлу, опублікованого на Science Direct.

Ось список основних причин, які спонукають людей "залипати" в телефоні:

WhatsApp - 22%;

Перевірка екрану блокування (на наявність повідомлень) - 17%;

Instagram - 16%;

Facebook - 13%;

Електронна пошта - 6%;

Дзвінки - 1%.

Хоча групові чати вважаються головним "джерелом занепокоєння", користувачі заявляли, що повідомлення, які містяться в них, в основному не важливі. Електронні листи були визнані найважливішим повідомленням для учасників дослідження. Крім того, користувачі менше часу проводили за телефоном, коли спілкувалися з іншими людьми, і найбільше спілкувалися в громадському транспорті чи вдома.

Також видання "Коментарі" розповість, чому не варто використовувати смартфони перед сном.