Головна Новини HI-tech телефони Вчені розповіли, чому насправді ми залежимо від смартфонів
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, чому насправді ми залежимо від смартфонів

Учасники дослідження вважають більшість повідомлень неважливими, але витрачають багато часу на перегляд стрічки новин

26 листопада 2020, 10:42
Поділіться публікацією:

Згідно з дослідженням Лондонської школи економіки і політичних наук (LSE), залежність від смартфона навряд чи буде викликана повідомленнями. Вчені виявили, що 89% взаємодій з телефонами відбувалися без будь-яких повідомлень, і тільки 11% відповідали на повідомлення. Групові чати також вважалися "джерелом неспокою" для учасників дослідження.

Вчені розповіли, чому насправді ми залежимо від смартфонів

Чому ми залежні від смартфонів

Дослідження показало, що функції прокрутки в Instagram і Facebook призводять до найтриваліших взаємодій. Перегортання стрічки новин в смартфоні значною мірою викликана "бажанням користувача взаємодіяти зі своїм телефоном, яке, мабуть, відбувається майже автоматично, як курець прикурює цигарку", говориться в дослідженні.

В ході експерименту було проаналізовано використання смартфонів 37 людьми із середнім віком 25 років у Великій Британії, Німеччині та Франції. Учасники були оснащені камерами, які давали можливість користувачам знімати своє повсякденне життя від першої особи. Всього було зареєстровано 1130 взаємодій в рамках дослідження Максі Хейтмайера і професора Сааді Лахлу, опублікованого на Science Direct.

Ось список основних причин, які спонукають людей "залипати" в телефоні:

WhatsApp — 22%;

Перевірка екрану блокування (на наявність повідомлень) — 17%;

Instagram — 16%;

Facebook — 13%;

Електронна пошта — 6%;

Дзвінки — 1%.

Хоча групові чати вважаються головним "джерелом занепокоєння", користувачі заявляли, що повідомлення, які містяться в них, в основному не важливі. Електронні листи були визнані найважливішим повідомленням для учасників дослідження. Крім того, користувачі менше часу проводили за телефоном, коли спілкувалися з іншими людьми, і найбільше спілкувалися в громадському транспорті чи вдома.

Також видання "Коментарі" розповість, чому не варто використовувати смартфони перед сном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини