Смартфони перетворилися в ключі від автомобілів

Смартфони Apple отримали нову функцію, яка дозволить відкривати й заводити автомобіль

Компанія Apple оголосила про оновлення своєї операційної системи iPhone. Оновлення дозволить водіям використовувати iPhone в якості цифрових ключів для розблокування і запуску автомобілів.

Щоб здійснити дію, водієві доведеться з'єднати свій iPhone (або Apple Watch) з автомобілем, який підтримує нову функцію, названу CarKey. Після цього смартфон потрібно піднести до зчитуючого пристрою для ближнього радіозв'язку автомобіля, який розташований зазвичай всередині або навколо ручки дверей автомобіля.

В залежності від того, як користувач налаштовує свій профіль, йому може доведеться виконати сканування обличчя або відбитків пальців, щоб розблокувати свій автомобіль. Він також може використовувати "експрес-режим" для пропуску біометричного сканування. Опинившись всередині, iPhone водія може бути в його кишені або сумці і все одно заводити машину.

Користувачі нового Apple CarKey також зможуть обмінюватися цифровими ключами з членами сім'ї або іншими довіреними контактами через iMessage, з обмеженнями або без них. Наприклад, власник транспортного засобу може обмежити час, протягом якого одержувач загального ключа має доступ до автомобіля.

Як повідомляло видання "Коментарі", Apple запатентувала технологію дистанційного селфі.